Sajtóközlemény – Fantastic Beasts and Where to Find Them kapcsán

Sajtóközlemény –
Fantastic Beasts and Where to Find Them kapcsán

SAJTÓKÖZLEMÉNYA HarperCollins megszerzi a Fantastic Beasts and Where to Find Them című filmhez kapcsolódó könyvek kiadásának általános jogát a Warner Bros. Consumer Productson keresztül


London (2016. 03. 29.)


A HarperCollins Publishers bejelentette, hogy együttműködésben a Warner Bros. Consumer Productsszal, megszerezte a Warner Bros. Pictures Fantastic Beasts and Where to Find Them című filmjéhez köthető könyvek globális, bármely nyelven történő kiadási jogát. A filmet 2D-ben, 3D-ben és IMAX formátumban 2o16. november 18-án mutatják be a mozik.


A Fantastic Beasts and Where to Find Them film forgatókönyvét J.K. Rowling írta, és a közönséget az 192o-as évek New Yorkjába kalauzolja. A film főszereplője az Oscar-díjas Eddie Redmayne, aki Goethius Artemis Fido Salamander, a varázsvilág híres magizoológusának alakját húzza magára.


Az izgalmas forgatókönyv és a fényűző látványvilág remek alapanyagot szolgáltatnak a könyvekhez. A HarperCollins kiadványai  bemutatják a fantasztikus látnivalókban bővelkedő film és folytatásainak világát, s bevezetnek a színfalak mögé abban a reményben, hogy a sorozat rajongói még lelkesebben fogadják az új történeteket.


A HarperCollins UK vezérigazgatója, Charlie Redmayne a következőt nyilatkozta: „Örömmel jelentjük be, hogy mi fogjuk kiadni a Fantastic Beasts and Where to Find Them című filmhez kapcsolódó kiadványokat. A látványos film J.K. Rowling varázslatos világába vezet vissza bennünket, és a rajongók világszerte a filmhez méltó könyveket vehetnek kezükbe.”


A HarperCollins Worldwide elnöke és vezérigazgatója, Brian Murray hozzátette: „Most először tudjuk gördülékenyen megtervezni, koordinálni és egységesíteni az egy filmhez kapcsolódó, több nyelven megjelenő és több piacra tervezett kiadványok megjelenését Észak-Amerikában és a világ minden részén a Warner Bros. Consumer Product-szal együttműködésben, így biztosítva, hogy a könyvek a lehető legszélesebb közönség részére elérhetővé váljanak és a filmet minél többen megismerjék.


A HarperCollins kiadványai 2o16 őszétől jelennek meg, a film megjelenésével párhuzamosan.


A Fantastic Beasts and Where to Find Them című filmről


A Fantastic Beasts and Where to Find Them egy vadonatúj kalandfilm, amely visszavisz bennünket a J.K. Rowling által megálmodott varázslóvilágba. Az Oscar-díjjal is jutalmazott Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) játssza a főszerepet, Goethius Salamandernek, a varázsvilág neves magizoológusának bőrébe bújva, míg a rendezéssel azt a David Yatest bízták meg, aki az utolsó négy Harry Potter-filmet rendezte.


A Fantastic Beasts and Where to Find Them 1926-ban játszódik, amikor Goethius Salamander visszatér világkörüli útjáról, mely során számos különleges, varázslatos lénnyel találkozott. New Yorkban csak pár napot szeretne tölteni, és már majdnem megússza kaland nélkül... de aztán felbukkan egy Jacob nevű No-Maj, egy nem megfelelő helyen tárgyalt mágikus per, és Goethius néhány legendás lényének szökése, amely bajba sodorhatja a varázslók és a No-Maj-ek világát is.


A filmben felbukkan Katherine Waterstone, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Ron Perlman, Carmen Ejogo, Jenn Murray, Faith Wood-Blagrove és Colin Farrell is.


A forgatókönyvet J.K. Rowling jegyzi, akinek ez az első forgatókönyve, a producerek között pedig megtalálhatóak a Harry Potter-filmek producerei is: David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves és Lionel Wigram.


Felicity Denham, HarperFiction


A HarperCollins UK-ról:
A HarperCollins UK a HarperCollins Publishers leányvállalata, amely a világ második legnagyobb könyvkiadója, és 18 országban van jelen. Kétszáz évnyi történelemmel és 65 leányvállalattal szerte a világon a HarperCollins megközelítőleg 1o ooo kötetet jelentet meg évente harmincnál is több nyelven, nyomtatott és digitális katalógusában mintegy kétszáz ezer cím szerepel. A HarperCollins szerzői több tucatnyi műfajt képviselnek, nyertek Nobel- és Pulitzer-díjat, megkapták a National Book Awardot, Newbery an Caldecott érmeket és a Man Booker Prize-t. A HarperCollins UK-nak vannak irodái Londonban, Glasgowban és Honley-ben, online pedig a www.harpercollins.co.uk oldalon találhatóak.


A Warner Bros. Consumer Productsról:
A Warner Bros. Entertainment Company egyik leányvállalataként a Warner Bros. Consumer Products a világ egyik vezető engedélyeztetésekért, valamint kis- és nagykereskedelemért felelős szervezete.


A HarperCollins Publishers magyarországi leányvállalata a Harlequin Kiadó.