E-könyv - Vásárlás és tudnivalók
A teljes e-könyv kínálatunkért kattintson ide!
Önnek ajánljuk

E-könyv tudnivalók

Több száz, akár több ezer könyv egyetlen, notesz méretű eszközön!
Ismerkedjen meg az e-könyvek csodálatos világával!

Mi is az az e-könyv?


Az e-könyv (e-book) a nyomtatott könyv elektronikus változata.  Az elektronikus könyv tartalma (szöveg és kép) mindenben megegyezik a nyomtatott formátummal, az e-könyvet azonban csak elektronikusan terjesztik, vagyis az internetről lehet letölteni.


 


Miért előnyös ez önnek? • Több ezer kötet, könyvespolc nélkül
  Egy e-könyv olvasóra akár több ezer regényt is letölthet és bárhová magával viheti őket, mert az eszköz nem foglal nagyobb helyet, mint egy notesz.

 • Gyors és egyszerű
  Az e-könyv letöltése csak néhány kattintás. Élhet akár külföldön, akár a legkisebb településen, tanyán is, ha van internetkapcsolata, egy-két percen belül hozzájuthat a kívánt olvasnivalóhoz, nem kell kimozdulnia otthonról, cipekedni vagy napokat várni a házhozszállításra.

 • Bárhol, bármikor
  Ha már letöltötte a műveket, nincs szükség internetkapcsolatra, ezért akár a buszon, akár a tengerparton, de még egy barlangban is hódolhat szenvedélyének, csak arra kell ügyelni, hogy az e-reader akkumulátorát, (a mobiltelefonéhoz hasonlóan) rendszeresen feltöltse az elektromos hálózatból.

 • Az olvasás szabadsága
  Ha nem akarja, mások nem láthatják, mit olvas, és kölcsön sem kérhetik kedvenc regényeit, hogy aztán gyűrötten, tépetten, vagy egyáltalán ne is adják vissza őket.

 • Környezetbarát
  Nincs nyomtatás, nincs papírfelhasználás – fák milliói menekülnek meg a kivágástól!
Önnek ajánljuk


1. Hogyan tudom elolvasni az e-könyvet?

Nagyon egyszerűen: bármilyen számítógépen (laptop, PC, notebook, Mac, táblagép stb.), okostelefonon vagy e-könyv olvasón (e-reader), amely egy speciálisan erre a funkcióra kifejlesztett eszköz. Ha már letöltöttük a kívánt könyvet, nincs szükség internetkapcsolatra.


 


2. Mire jó az e-könyv olvasó (e-reader)?


Ezeken az eszközökön az e-könyv grafikailag is nagyon hasonlít a nyomtatottra, van borítója, tartalomjegyzéke, oldalszáma, lapozni lehet benne, könyvjelzővel megjelölni, éppen hol tartottunk a regényben, de interaktívan rá is kereshetünk a szövegben előforduló kifejezésekre. Néhány típus egyéb extrákat is kínál, mint például a jegyzetelés lehetősége. Az e-readereken állítható a betűméret és a képernyő fényerőssége is, ami lehetővé teszi, hogy akár verőfényes napsütésben, akár sötétben a lehető legkellemesebben, szemünk egészségét megóvva olvashassunk. 


 


3. Hogyan vegyek e-könyvet?


A Harlequin Kiadó magyar nyelven megjelent regényeit számos online könyvesboltban meg lehet vásárolni. Ha a www.harlequin.hu oldalon rákattint a kívánt könyvre vagy füzetre, a jobb oldali boxban láthatja, kapható-e elektronikus formátumban az adott kiadvány. Itt a megvásárolni kívánt könyvre kattintva megjelenik az online boltok listája (pl. ekonyv.hu), ahová kattintás után már meg is érkezik a vásárló. Ezeken az oldalakon a vásárlás előtt néhány lépésben regisztrálni kell, ezért érdemes azt a website-ot választani, ahol már korábban vásároltunk, regisztráltunk. Ha már ezen is túl vagyunk, a webshop utasításait követve néhány kattintással bankkártyával fizethetünk, majd letölthetjük a könyvet.


 


4. Hol vásárolhatom meg a magyar nyelvű Harlequin-regényeket?


Többek között itt: Book&WalkBookline, DiBook, DigitalstandEkonyv.huGoogle Play, iBook Store, IpubsKonyv.es, Publioboox


  


5. Mindenképpen szükséges e-könyv olvasót vennem?


 Nem. Csak egy számítógépre és internetkapcsolatra van szüksége. Lehet laptop, PC, táblagép, Mac vagy PDA. Mindössze annyit kell tennie, hogy  letölti innen ingyenesen az Adobe Digital Editions programot, amellyel rendben tarthatja a könyvtárát és amely a legtöbb egyéb e-könyv olvasó eszközön használható a későbbiekben már internetkapcsolat nélkül. 


6. Mi az a Digital Rights management (DRM)?


A digitális tartalmak technikai és jogi védelmére szolgáló technológiák összefoglaló neve. Ha ön legálisan vásárolja meg a műveket, ez a rendszer lehetővé teszi, hogy négy különböző formátumban, négy különböző eszközön is olvashassa a kifizetett könyvet.


 


7. Olvashatok Kindle-n is?


Természetesen, az amazon.com vagy az amazon.de weboldalakon elérhető a Harlequin Kiadó teljes kínálata.
Amennyiben a magyar oldalakat részesíti előnyben, az ipubs.hu webáruházban vásárlás előtt megadhatja Kindle gépéhez tartozó fiókját. Ebben az esetben a megvásárolt tartalmat automatikusan megkapja az ön Amazon fiókjába.


 


8. Letölthetőek iPadra vagy iPhone-ra is a könyvek?


Igen. Az EPUB formátum alkalmas erre. A legelső könyvletöltés előtt azonban az App Store-ból le kell tölteni a készülékre az INGYENES iBook alkalmazást.


 


9. Letölthetőek Apple Mac számítógépre is a könyvek?


Igen, az Adobe EPUB formátum kompatibilis a Macintosh operációs rendszerével.


 


10. Megrendelhetem az e-könyvet telefonon is?


Mivel ezek digitális kiadványok, csak interneten keresztül rendelhetőek. Okostelefonra online lehet e-könyvet letölteni és olvasni is.


 


11. Biztonságos-e a letöltés illetve az ingyenes olvasó programok telepítése?


Ha webshopból legálisan vásárol, illetve hivatalos weboldalról tölti le a megfelelő ingyenes programokat, abban az esetben igen. Nem kell vírusfertőzéstől tartani.


 


12. Vásárolhatok-e egyszerre több példányt ugyanabból a könyvből?


Nem, sajnos jelenleg ez nem lehetséges. Így ajándékba sem tudja megvenni a regényeket harmadik személy részére.


 


13. Áfás vagy nettó árak vannak-e feltüntetve a honlapon?


Minden esetben az áfás azaz bruttó árat tüntetjük fel. Az e-könyvek esetében ez 27%, míg a nyomtatott könyveknél csak 5%


 


14. Fizethetek utánvéttel vagy csekken?


Nem. Fizetni csakis online, az adott webshop szabályzata alapján az erre alkalmas bankkártyával vagy PayPal használatával lehetséges


 


15. Mennyi ideig tart egy-egy könyv letöltése?


A letöltés időtartama a file méretétől és az internetes adatátvitel sebességétől függ. Egy áltagos méretű e-book file 2 mp és 2 perc közötti időtartam alatt tölthető le, attól függően, mekkora csomagra szól az internet előfizetése.


 


16. Ki lehet nyomtatni az e-könyvet?


Nem, jelenleg ez nem lehetséges.


 


17. Véletlenül nem azt a könyvet töltöttem le, amit szerettem volna. Visszakapom a pénzem vagy be lehet cserélni egy másikra?


Sem cserére, sem pénzvisszatérítésre nincs lehetőség. Ezért kérjük minden kedves vásárlónkat, hogy figyelmesen ellenőrizze a címet és a megfelelő formátumot, mielőtt befejezi a tranzakciót és kifizeti a terméket.