Kedves szerzőnk: Nora Roberts
Kellemes olvasást kívánunk!

Heti kétszer új részeket közlünk kedvenc íróink regényeiből. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az online regények szerzői joga értelmében a történetek kizárólag olvasásra engedélyezettek. Azok magánhasználaton kívüli másolása, terjesztése, közzététele büntetőjogi felelősséget von maga után!

Baby Orang Utan hanging from a rope

Kalandos nyárelő

6. FEJEZET: Az őrangyal

A vasút alkalmazásában álló ügynökökön kívül valamennyi utas nagy hűhót csapott Isabel körül, amiért sikerült elfognia a bűnöző Kit Reavest. Jobban örült volna neki, ha az emberek csendben megköszönik, amit tett, esetleg busásan megjutalmazzák, de a rendkívüli esemény szemtanúi elhatározták, hogy ezentúl hősként tekintenek rá. Markham kormányzó ragaszkodott hozzá, hogy amint elérik a várost, azonnal kérvényezze a polgármesternél, hogy nyilvánítson Isabel Fish-Wooten ünneppé egy napot.
Isabel ezt kifejezetten szórakoztatónak találta, főként azért, mert álnevet használt.
Reaves dicséretére legyen mondva, kifejezetten jól viselte a vereséget, főleg mivel Isabel megtiltotta a vasúti őröknek, hogy ellássák a baját. Miközben a prédikátor és a felesége visszaadták a megkönnyebbült utasoknak a lopott pénzt és az ékszereket, odanyújtott a férfinak egy üveg Appleton-féle gyógynövényes üdítőitalt.
– Szomjas?
– Eléggé.
– Akkor maradjon nyugton.
Isabel tudta, hogy amit tesz, azzal megbotránkoztatja majd a többi utast, de nem érdekelte. Ez volt az egyik nagy előnye annak, ha az ember utazó volt. Valószínűleg sosem fog újra találkozni velük, így nem számított, hogy rossz véleménnyel vannak-e róla, vagy sem. Odahúzódott az ülésre, és a férfi ajkához tartotta az üveget, majd kissé megdöntötte, hogy ihasson. Napbarnított nyakán látta, hogy ráérősen kortyolja az italt, s amikor végzett, őszinte hálával a szemében mosolygott a lányra.
– Asszonyom, ha így bánik az ellenségével, akkor rendkívüli módon megtisztelne, ha a barátja lehetnék.
Isabel visszatette a dugót a palackba, de továbbra is ott maradt a bandita mellett. Némelyik férfi gonosznak és rossznak született – gondolta magában –, míg másokat a kapzsiság vagy a szükség vitt erre az útra. Kíváncsi lett volna, hogy Kit Reaves melyik csoportba tartozik.
– Nincsenek ellenségeim – mondta. – A gyűlölet elszívja az energiánkat, és idő előtt megöregszünk általa.
– Teljes mértékben egyetértek magával, Miss Fish-Wooten – jegyezte meg a férfi.
Ritkán fordult elő, hogy az ellenkező nem tagjai között ilyen jóképű, ugyanakkor szórakoztató társaságra talált. Isabel emlékeztette magát, hogy a történteket mindenképpen jegyezze fel az útinaplójába.
A férfi felvillanó, röpke mosolya jóleső érzéssel töltötte el. Utastársa a bűnözésre való hajlamától eltekintve rendkívül érdekesnek tűnt. Ráadásul szénfekete hajával, kristálytiszta tekintetével, borotvált arcával és ezernyi édes örömöt kínáló ajkával szemet gyönyörködtető látványt nyújtott. Isabelnek nem volt szokása férfiakkal csókolózni, sőt kifejezetten ellenére volt az ilyesmi, így külön szabályokat teremtett erre vonatkozóan. Mivel a férfiak rosszul bántak vele a múltban, megtanulta megvédeni magát. Kit Reaves kedvéért azonban talán hajlandó lenne megszegni a szabályokat.
– Mondja csak, miért engedte el a többieket? – kérdezte a férfi.
– Mert a gerinctelen kis segítője együttműködött velem – válaszolta Isabel. – Abban a pillanatban, amint célba vettem a puskájával, eldobta a fegyverét és kereket oldott, a többiek pedig követték.
– Én is ugyanezt tettem volna – mondta a bandita kissé sértett hangon. – Elmenekülök az első adandó alkalommal.
– Ez igaz, de azért van némi különbség a kettő között. A társát sosem látjuk többé, maga viszont visszatérne, hogy újabb vonatokat raboljon ki.
– Ezt meg honnan az ördögből tudja?
Isabel a férfi felé fordult és a szemébe nézett.
– Tudom, hogyan gondolkoznak a bűnözők, Mr. Reaves.
A bandita kérdőn felvonta a szemöldökét.
– Nagyon magabiztosnak tűnik.
– Az is vagyok – mondta habozva Isabel, mivel nem volt hozzászokva, hogy bárkivel is ilyen nyíltan beszéljen a magánéletéről. – Egykor én magam is bűnöző voltam.